logo

logo

Joomla gallery by joomlashine.com

Nero

Nå har vi sluttet å skrive i valpedagboken til Nero. I valpedagboken kan du lese om Fosliskrentens Give Me Five (Nero) første år hos oss.


Mandag 20. des, dag 1

I dag kom det noen snille mennesker som bare skulle se på meg og mamma. det var kjempekoslig, fikk ha mamma for meg selv og bare kose. Hmmmmmm skal jeg være med i den bilen? Hvor er alle søsknene mine og mamma, jeg tror det er tryggest å synge litt. "Flat coated blues", tro Svein og Marianne var litt overasket over hvor mye lyd det var i lille meg.

Er slitsomt med alle denne syngingen, så jeg sover litt. Konsert fra Hønefoss til Drammen er enkli ganske bra for en liten valp som meg.

Når jeg våknet var det på tide å si i fra at jeg lå der bak i kurven, i tilfelle de skulle ha glemt det. Vi stoppet på Lasse's og jeg slapp inn selv om det ikke var lov for hunder å være der. De som jobba der synes jeg var søt, selvfølgelig :)

Omsider kom vi "hjem" og jeg fikk snust litt og tissa litt på gulvet.

Gå med bånd var ikke no gøy, det klødde og jeg kunne jo ikke løpe dit jeg ville. Håper de mister det båndet et sted.

2004-12-20

Tirsdag 21. des, dag 2

Marianne og Svein trenger ikke sove hele natten synes jeg. Men å vekke svein var ikke lett. Nøyde meg med Marianne, vi tok en liten tur ut i snøen. og jeg fikk gå på do. Fikk lurt Svein opp til morraen da.

I dag hilste jeg på Marco. Han var stooor. Forsøkte å leke litt med han, men han bare overså meg. Det var godt å få en flokkmedlem med fire bein. Glemte nesten å hyle og klage da.

Har fått meg egen kurv å sove i, men har funnet et bedre plass jeg. Der finner de meg nesten ikke. Ligger på datarommet, under klesstolen. 

2004-12-21

Onsdag 22. des, dag 3

I dag tok Svein meg opp i sengen for å kose litt. Etter å kost litt med Svein og koste litt med Marianne i stedet. Og så måtte jeg bare tisse litt på dynen til Marianne da. Heldigvis ble hun sur på Svein og ikke meg :)

Jeg var med på handle tur idag. Vi var I Markens og på Sørlandssenteret og traff masse mennesker som synes jeg var kjempsøt. 

En liten uting er at hver gang jeg nesten har våknå, så hiver Svein eller Marianne meg ut. I halvsøvne våkner jeg ganske fort i kulden ja. hmmmmmm.

Hilste så vidt på Rico idag, han kommer tilbake på julaften. Marco passa veldig godt på når han snuste på meg.

2004-12-22

Torsdag 23. des, dag 4

I dag har jeg hjulpet til med husregngjøringen. Støvsugerslangen måtte flyttes, og jeg tok jobben. Marianne og Svein var kjempefornøyd med hjelpen.øhhhhhh kanskje ikke

Har alle sånne store svarte hunder melk å gi bort? Ikke det nei, Marco synes ikke det var gøy.

Marianne skulle feste noen ledninger til veggen. De stiftene kunne jeg fint flyttet litt på. Marianne trenger vel ikke alle sammen. okey, kanskje hun trengte de likevel.

Vi var å handlet i hele går, var det nok? Jeg måtte være med å handle i dag oxå. Svein begynte å bli innbilsk på turen. Han trodde at alle jentene synes det var han som var søt. 

Har hatt besøkt av Kenny (cocker spaniel 9 mnd) og Rico idag. Marianne og Svein er ikke så flinke til å forstå når jeg skal ut på do, men jeg kan fint gå på do inne jeg så......

2004-12-23

Julaften, dag 5

I går kveld var svein slem, Vi var ute i hagen på en liten tur, og plutselig var han borte. Leke gjemsel på den måten, og ikke si ifra først. Leitet lenge gjorde jeg, før jeg fant han i mørke. Men da passet jeg på at han ike forsvant igjen ja.

Det var et stort tre i stuen med masse pakker under. Noen av de pakene luktet nam nam. Først var det ikke lov å åpne pakkene. Så var det lov å åpne. Åpne pakker er gøy. Så mye papir og leke med, og då er det leker inne i papiret i tillegg. Svein harlagt ut noen bilder av gave opppakkingen i bildegalleriet

Var på besøk hos "mor" (mammen til marianne), hu har en sånn der rar pelsdott som bjeffer så rart. Pus kalte hun det. Den var borte og snuste på meg. Det kom snø idag Snø er gøy å leke med. Jeg og Marco lekte i snøen når vi tok kveldsturen. I dag tok vi kveldsturen sammen

Jeg har fått meg navneskilt. Sikkert fint, men er ikke gøy å ha på seg. Jeg glemmer at det er på av og til, og da hender det at de tar av halsbåndet. 

2004-12-24

25. des, dag 6

Svein og Marianne er velig fornøyd med at jeg lager lyder når jeg skal på do. De er ikke så fornøyd når jeg skal på do om natten, men jeg vil jo ikke ut i kulden alene. 

Ellers så er det mye spennende i det ny huset. Oppvaskmaskinen lukter godt, og så er den akkurat i min høyde. Det lukter så godt inne der, hvis jeg strekker meg litt og ........ Filleren, oppdaget. Inne i den boksen der var det masse god mat, upppps vaarmt

I dag fikk vi valpeTV. Det kaller jaffal Svein det. Egentlig er det to marsvin i bur, og jeg er myyyyyye tøffere en de marsvina. Og det må jeg jo fortelle de sånn innimellom. Iriterende nok så virker det ikke så de bryr seg. Så da må jeg jo bjeffe litt til.

Kenny var innom idag, det er han som egentlig eier marsvina. Det som er greit med Kenny er at jeg rekker opp til han, letter å bite en sånn coker spaniel i øret, enn Marco

Feiekoster er gøye. Jeg er flink til å hjelpe å koste synes jeg. Det synes merkelig nok ikke Svein og Marianne. Når de ikke bruker kosten, kan jeg godt bære den fra kjøkkene til datarommet og kose meg med den der. Hmmmmmmmm aldri får jeg lov til å gjøre gøye ting.2004-12-25

26. des, dag 7

Marianne og Svein er late om morgenen, og det er digg for meg. For da maser jeg og lager litt lyd, og så får jeg komme inn under dynen. Svein sier jeg er en sengegris, er ikke en gris så. Er en Flat jeg!!!

Nabotispen har noe de kaller løpetid, og Marco piper, peser og synger så godt han kan. Svein sier at løpetid er noe med bier og blomster, og jeg trenger ikke tenke på det før om leeeenge. Bier og blomster du lissom, er minus 6 grader og snø. Snø er kult å løpe i.

Svein synes at jeg begynner å ta familieforpliktelsene litt vel alvorlig, Jeg trengte hvis ikke å ta alle de regningene, han kunne fikse det selv. Synes jeg var flink jeg da, de smakte ikke så værst.

Trenger fuglene alle de brøsmulene Marianne. Jeg kan godt ta vare på noen av de brødsmulene. Livet er urettferdig. De bitte små fuglene trenger vel ikke så my mat.

Svein mister fuglevinger i gangen, og rydder han de opp selv? Hmmmmmm tydligvis min oppgave å rydde fuglevinger. Jeg gjør så godt jeg kan, men Svein er en svime som mister de om og om igjen. Aldri lærer han!

Når Marco bjeffer er det best å gjemme seg. Han bjeffer skummelt høyt. Marco kjenner huset ganske godt, og har funnet alle de gode soveplassene. Så når jeg skal sove så "låner" jeg en av hans soveplasser.

2004-12-26

27. des, dag 8

Når jeg bråker litt og klager så tar Marianne og Svein meg opp i sengen. Men de er så trege, jeg vil opp med engang. Og hva er da bedre en å klare det selv. Svein forstod ikke helt det der med engang, så jeg viste han hvor flink jeg var blitt. Han sa at jeg hadde fått kraftige forlabber.

I dag kom Hallvard og Vegard til Kr sand. Jeg var med på flyplassen for å hente de. Den rare døren på flyplassen var skummel, den gikk rundt og rundt og rundt og jeg ville helst ikke bli klemstret. Og når vi først kom inn i døren følte den etter oss. 

Svein sier at noen kan få Marco og en hundrelapp. Han spiser ikke og bare stresser på grunn av hu nabo tispen. Bra jeg er perfekt og gjør alt rett. Øhhhh altså nesten da. Må jo være litt valp oxå da :) 

Nye bilder i bildearkivet

2004-12-27

28. des, dag 9

Nå har jeg bodd her hos Marianne og Svein i en uke, og jeg har begynt å dressere de bra. Hver gang jeg kommer løpende tilbake så får jeg en godbit. Altså ikke hver gang, har jo ikke fått dressert de ornkli enda. Jobber med det.

I går kveld var vi på laaaang tur og jeg tissa. Når jeg kom inn igjen måtte jeg litt mer på do, så jeg gikk til døren og skrapa med labbene for å komme ut. Da var Svein veldig fornøyd med meg. De synes vist jeg er flink med pelsstell og vask også. Selv om man er valp må jo man stelle seg.

Jeg var med Marianne på jobb idag. Tenkte jeg skulle være flink å hjelpe å flytte noen søppelbøtter, men de er veeeeeeeeeeldig skumle når de velter. Måtte tisse litt på kontorene før jeg la meg for å sove. 

2004-12-28

29.des, dag 10

I dag var jeg med Marianne på jobb igjen. Sånn jobb er egentlig veldig lett. Man bare sover litt, koser litt og så går man på do. Jobb begynner jeg å få taket på

Svein klager litt på døgnrytmen min. Jeg sover godt i timene før de skal legge seg, og så er det en siste kveldstur. Når vi kommer tilbake sier Svein jeg er full av f**n. Hmmmmmmf jeg vil jo bare leke litt.

I kveld klippet jeg klørene. Ja, altså var ikke jeg som klippet, men det var mine klør. Det var ikke noe problem i det hele tatt. Og så får man tydligvis godbiter for sånt :)

2004-12-29

30. des, dag 11

Jeg begynner å få taket på å kjøre bil, idag fant jeg ut hvor "tuta" var. To ganger tuta jeg litt på verden.

Kanskje jeg ikke kan jobb godt nok enda. I dag fikk jeg sparken, Marco fikk prøve seg. Han har lengre sånn dere anesistitetitutet..... altså han har lengre trening med sånn jobb.

I dag var det familietur i skogen. det var kjempegøy. Bortsett fra at Svein insisterte på å bære meg mesteparten av turen. Satt oppe i en sekk gjorde jeg, Akuurat som om jeg skulle være en genser eller noe. Sveins limmotjeneste kaller Svein det, men jeg vil heller gå. Marianne sier at jeg klager som en gammel katt. Gris, Katt hmmmmmmm har jo sagt at jeg er en Flat!!!!! Men jeg var litt sliten når jeg kom hjem da

Enzo, broren til Marco var innom i dag. Han er stoor han. Jeg lekte bittelitt med han, men brødrene var mest opptatt med å leke til hverandre. Hmmmmmf de løper så fort at jeg ikke klarer å holde følge. Og så er de så høye, rekker ikke opp til å bite de i ørene.

Svein mener at natten er til for å sove. Litt ensporet det der. Man kan jo gå på do, leke litt, bite i ører og sånt oxå. Må vel ikke sove hver natt??

2004-12-30

Nyttårsaften, dag 12

I dag var jeg med Marianne på jobb igjen. Det viste seg at vi firbeinte har egne arbeidsoppgaver på sånn jobb. Jeg bærte en safenøkkel ned korridoren.

Etter jobb hentet vi de andre og dro på romjulstreff i retrieverklubben. Der var det mange andre hunder der. De fleste var svarte og fine sånn som meg :), men det var noen andre retrivere der oxå. Svein lånte meg litt bort slik at han kunne få fyr på bålet, men han fikk meg aldri tilbake. Det var vist noen som synes jeg var søt i dag oxå. Det var slisomt å være sammen med så mange hunder. Det var godt å komme hjem for å sove litt

Marianne og Svein er av og til ornkli trege, magen min er ikke så veldig stor. Når den er full så må jeg jo nesten på do da. Det synes jeg nesten de burde forstå. Men noen ganger så skjer det jo at jeg går på do inne.

Fuglebrett er en rar ting. Der legger Marianne masse mat som jeg kunne spist, men det er så vooooooldsomt høyt opp dit. Grrrrr men heldigvis mister hun litt da, og jeg kan leke støvsuger.

Raketter bråker litt. De fleste merket jeg ikke, men plutselig kom det noen store smell, og da skvatt jeg litt. Men jeg glemte det fort. Nytårsaften så fikk jeg champagne, øhhhh altså ikke sånn voksen champagne da. Vi hadde fått hundechampagne til jul, Der va det mye godteri der.

Bare glemte en ting
På nyttårsaften så tente Marianne sånn fakler, de lyste fint opp i hagen. Jeg måtte jo bort å lukte på de da. Svein trodde at jeg ville trekke snuten min tilbake når jeg kjente varmen. Men hadde jeg gjort det, hadde jeg jo ikke fått luktet ornkli. Så det ble vist noen svidde hår. Neste tur ut ville jeg snuse mer. Svein mumla noe om brent barn "burde" sky ilden. Fikke ikke lov å snuse mer. 

2004-12-31

1. jan, dag 13

I dag var alle i huset trøtte og trege. Bra de har meg da, sånn at de kommer seg opp av sengen i ny og ne. Jeg må jo på do av og til. Når jeg ikke er det så ligger jeg selvfølgelig i sengen. Hvorfor skal jeg være den eneste som ligger på gulvet?

Svein synes at Marco er veeeeeeeldig snill og tolmodig med meg, jeg kan ta lekene ut av munnen, spise av maten hans, tygge litt på halen uten at han lager lyd. Men jeg er ikke helt enig, fikk jeg lov til å låne grisøret til Marco kanskje? Da ble det litt bråk ja.

Ellers så gjør jeg som alle de andre idag, sløver og sover så godt jeg kan.

2005-01-01

2. jan, dag 14

I dag sov vi lenge igjen. Svein stod opp for å få i gang Hallvard og Vegard, men jeg kunne ikke vente lengre. Så da tisset jeg på dynen hans. Kan jo ikke tisse på Marianne sin dyne hver gang.

I går hvilte jeg mye, så idag hadde jeg mye energi som måtte ut. Alle mente at det hadde vært bedre om jeg hadde fordelt det over to dager eller helst to uker.

I dag reiste Hallvard og Vegard til Bergen. På flyplassen var det veeeeeeeldig rotete, det lå papir over alt. Flaks at jeg kom og kunne rydde opp. Bæring av papir er min flyplass spesialitet. Etter arbeid må man på do, ikke bra tilrettelagt for arbeidshunder på Kjevik. Måtte tisse på gulvet. Jeg fikk leke litt ute langs stranden på Kjevik, det var mange blad og de blåste hit og dit. Jeg forsøkte å fange de bladene, men det var ikke lett.

Marco innviterte meg til lek når vi kom hjem, men ha løper så fort. Jeg har så mye mindre bein, men han kom jo tilbake. Skal vi ta Flat-røkket sammen??? kult. Hmmmmmmm ikke trakk på meg da. Når vi kom inn lå Marco seg slik at jeg kunne bruke han som klatrestativ, men han likte ikke at jeg nærmet meg de mer private områder.

Jeg forsøkte å ta beinet til Marco idag. Svein sa at Marco smilte til meg. Smilte?, jeg forstod veldig godt hva det betød når han trekker leppene opp sånn. Det var ikke for å vise at han er glad nei. Jeg gjør noe annet en stund jeg. 

2005-01-02

3. jan, dag 15

I går kveld fikk Marco kos i sengen, jeg tenkte at kanskje jeg kunne få litt kos jeg oxå. Men Marco gikk rundt og passet på at jeg ikke kom meg opp. 

Jeg sovner i kurven min vær natt. Når jeg våkner om natten har jeg funnet ut en smart vei opp i sengen til Marianne og Svein. En måte å komme opp i sengen på er å klatre på marco, for da kommer jeg litt høyere opp.Og vips så er jeg i sengen.

Jeg var på vekten på Forsenteret i dag. Den viste at jeg var 7,3 kg. Begynner å bli stor gutt.

Det var retrievertreff på Sukkevann igjen idag. Der traff jeg mange hunder å hilse på. Også idag var det flest av sånne fine svarte hunder som meg. Det var til og med noen somtenkte på om de skulle kjøpe hund, ja seffølgelig Flat. Så jeg sjarmerte så godt jeg kunne. 

Når vi kom jeg måtte jeg være 15 minutter alene tror jeg. Ikke helt sikker for jeg sov jo. Det tar på å være på retriever treff. Blir en tidlig kveld på meg idag.

2005-01-03

4. jan, dag 16

Stikke gjennom hekken og lure Svein om kvelden er gøy. Hmmmmmmmmmmm ikke så gøy når Svein fik tak i meg. Var vist ikke lov det der, og Svein var ikke blid etter å hoppet gjennom hekken for å hente meg. 

Forsøkte å snike meg opp i sengen i natt, men Svein var halvvåken og dytta meg ned tre ganger før jeg gav opp. Kan vente til Svein sovner jeg, så det så.

I dag var det sånn jobb igjen. Og jeg utførte oppgavene bra, hentet nøkkel og bar den heeeeeele korridoren ned til kontoret til Marianne. Dessuten var vi en tur i banken og i fotobutikken. På veien så vi mange store skrikene hvite flygende ting. Jeg måtte sette meg ned å se på hva dette var for noe. 

2005-01-04

5. jan, dag 17

I dag var jeg hjemme med Svein. Svein er treig om morgenen, men jeg er behjelpelig med sånt jeg. kan kose han opp :)

Vi gikk i tur i skogen idag, på vei dit traff vi en Svæææææææææææææææææææææææær Schaefer. Den var pluselig der helt alene. Den var kjempeskummel. Heldigvis løftet Svein meg opp slik at jeg slapp å hilse på den. I skogen fikk jeg masse godbiter når jeg løp mellom Svein og Marianne. Jeg forstod det der ganske raskt, så jeg løp litt frem og tilbake selv om de ikke ropte på meg også. men da fikk jeg ikke godbiter, snålt system.

I dag lekte jeg litt med Marco og Enzo, men det er lurt å flytte meg litt når de brødrene kommer. For de kommer gjerne sidelengs og da er det ikke greit å være lille meg.

Svein har fått låne en sånn der liten dummy som er passelig til meg. Den mister han på gulvet, og så må jeg vente til jeg er rolig. Da henter jeg den, og kommer tilbake å får masse kos. Men den sulliken mister jo dummyen igjen, og jeg må plukke den opp igjen en gang til. 

2005-01-05

6. jan, dag 18

I dag gikk vi på tur i skogen. I skogen tok Svein frem masse nam nam. Men tror du at han ville gi de til meg? Neida, han kastet alle sammen i skogen. Kunne vel fått litt av de godbitene vel. Har han ikke lært at det ikke er bra å kaste mat! men jeg lurte han, fant og spiste de fleste.

Av og til forstår jeg ikke hva Svein holder på med. Bære meg ut og ut og ut, trenger jo ikke gå ut jeg. Gikk jo på do i stuen i sted. Bak stuebordet. 

2005-01-06

7. jan, dag 19

I dag var det sånn jobb igjen. Mange å kose med og bite på. Hmmmm det der med bitingen er vist ikke så populært. Lurer litt på hvem som bærer den safenøkkelen når ikke jeg er på jobb??

Jeg var litt dårlig i magen idag, og litt slapp og trøtt. Når vi kom hjem fra jobb fikk jeg ris og fiskeboller. Ble litt mer fart over meg utover kvelden.

Svein har klaget over at han ikke ser meg når det er mørkt ute. Så nå har Marianne ferstet et blinkende gult lys i halsbåndet mitt. Ser jo ut som et vandrende blinklys jo.

På kveldsturen balanserte jeg bortover en bitte liten mur, men den var hvist litt høyere på andre siden. Datt ned, men det var ikke så veldig langt ned. men ble litt overasket da. 

2005-01-07

8. jan, dag 20

I dag gikk Svein og Marco på tur uten meg, hvor mye snilt var det? Klagde litt til Marianne om det der, men det virket ike så hun synentes det var så veldig synd på meg.

Av og til må man bare ha forandringer i livet. Hadde en runde i huset og flyttet på alt som kunne flyttes på. Svein mente jeg liknet på en katastrofe tornado der jeg fløy rundt i huset. Tilslutt var det full ommøblering av buret.

Er bra i magen igjen nå, spiser vanlige knotter og forsøker å ta igjen alt det jeg var for slapp å gjøre i går. Marianne og jeg gikk på tur og hun var nesten redd for at jeg skulle bli drage i vinden.

2005-01-08

Go to top