logo

logo

Joomla gallery by joomlashine.com

Marco

Valpedagbok

Her er dagboken vi førte de første ukene etter Marco kom i hus

1. august

I dag kom jeg hjem til Marianne og Svein. Stuen måtte undersøkes litt og spesielt duken på stuebordet var værd å utforske. 

Hmmm, dra litt her. øhhh ikke det nei. Var vist ikke helt lov det. Når klokken nærmet seg 1430 var det mattid, og jammen var jeg ikke bra sulten. Nesten hele porsjonen forsvant ned i magen. Da bestemte Marianne at det var på tide for meg å utforske hagen. Etter en litne tur til postkassen, var det på tide å gå på do. 

Det grønne Pipedyret var litt skummelt. Men jeg kjefta og bjeffa på den når det lå på plenen, så det så.Så ble det kveld og sovetid. Kurven min stod ved siden av sengen til Marianne og Svein. Jeg og Svein la oss først. Jeg lagde litt lyd helt til Marianne også kom for å legge seg. Deretter sov jeg hele natten, nesten hele natten da. Måtte jo tisse litt også.


2. august

Våknet tidlig og var klar for å utforske verden. Idag var ikke Pipedyret så farlig lengre. Det var jo godt å bite i. Fant en av beinrestene til Jonas idag, det var godt å tygge på det. Når jeg var ute i hagen idag kom det skummel bjeffing fra nabohunden nede i veien, da var det beste å gjemme seg bak beina til Marianne. 

Og så oppdaget jeg at det var vanskelig å løpe inne på parkett med våte labber.


3. august

I dag var vi på Forsenteret og kjøpte hundegodteri og noen tyggebein til meg. Jeg og Svein hilste på en snill Golden Retriver, litt nifst siden den var så stor. Hjemme leker jeg med lekene mine, tar de gjerne med inn i buret mitt også. Blomstene til Marianne er gøy å tygge litt på, men Marianne flyttet på de så nå går ikke det mer. Jonas var på besøk utenfor idag for å hilse på, men han var litt gretten om dagen pga problemer med ryggen. Marianne og Svein klager over at jeg er vanskelig å få øye på om kvelden/natten når jeg skal på do i hagen. de bruker lommelykt for å se meg. 

Av en eller annen grunn holder Marianne og Svein på å lære meg å gå med halsbånd. Det er kjedelig det og helt undøvendig, jeg går vel ingen steder.Jeg glemmer å irritere meg over det etter en stund og da tar de det kanskje av også.


4. august

I dag gikk jeg og Svein ut av hagen og heeeeeelt ut til postkassen og tilbake. Det tok ganske lang tid for det var såmye å snuse og smake på når vi gikk. Småstein er gøy å spise på. Men da tar bare Svein steinen fra meg og neste gang jeg nesten smaker på en tilnapper han meg forsiktig i nakken og sier nei.

Vi fikk besøk av en kanin idag. Den satt i buret sitt og ble mindre og mindre skummel. Til slutt var jeg borte å hilste og snuste litt.Men da ble kaninen litt skeptisk.I morgen skal jeg være med Svein på jobb.

 

5. august

I dag var jeg med Svein på jobb. Jeg hadde med buret mitt og noen leker. For å være helt sikker på å sette spor etter meg, tissa jeg litt på kontoret til Svein og litt på nabo kontoret. Svein og jeg var mye ute å lekte i gresset, lurer litt på hvorfor han får betalt for å være ute og leke med meg. Kanskje fordet at sjefen synes jeg var fin?? 

Litt senere på dagen var jeg på bytur, vi måtte levere inn noen bilder til fremkalling. På veien var det masse mennesker som ville hilse på meg.Så da kommer det vel kanskje snart noen nye bilder på siden min. 

I dag var jeg på besøk hos Jonas, en fem år gammel Border Collie. Jeg har ikke helt skjønt hvordan små valper skal te seg mot voksne hunder. Med litt hjelp gikk det ganske bra. Onsdag og torsdag skal jeg være sammen med Jonas siden Svein er bortreist.Ellers så er det vanskelig å få tak i halen min.

 

6-8. august

Det har gått kjempe bra med meg og Jonas, selv om han ikke gidder å leke med meg heletiden. 
Jeg har øvd å gå litt i bånd. Halsbåndet går jeg med noen timer hver dag uten at det plager meg.

 

9. august

Idag har jeg vært på vekten. Postvekten på Svein´s jobb viste at jeg veide 4,2 kg, sånn midt på dagen.Vi var på forsenteret og kjøpte 7,5 kg med hundemat idag, men tror du jeg fikk det. Nei, bare litt, kunne helt sikkert spist mye mer kunne jeg vel, mye mer, minst! Alle sier at jeg har blitt lengre i beina i det siste.

 

10. august

I dag var jeg alene hjemme for første gang. Jeg hadde hele gangen, kjøkkenet og buret som sperra veien inn til stuen å boltre meg på. Svein og Marianne var borte 20 minutter på butikken. Jeg var helt rolig og lagde ingen lyder når de var borte (svein hadde lagt igjen en liten båndopptager). 

Idag kom Jonas på besøk. Jonas, Svein og jeg tilbrakte hele formiddagen i hagen. Da svein skulle børste pelsen til Jonas, bare måtte jeg hjelpe til. Resultatet ble myyye bedre da. Det er gøy å leke med Jonas, men han gidder ikke leke så veldig lenge av gangen med meg. 

Jeg glemte å fortelle at jeg traff en litt skummel hund for noen dager siden. den stod på andre siden av et rart vindu (tror noen kalte det ehhh speil?). Heldigvis klarte jeg å skremme den litt ved å bjeffe og hoppe litt. 

I dag spiste Jonas og jeg mat sammen for første gang. Først fikk han mat og så fikk jeg og så stod vi ved siden av hverandre å spiste pent. Jonas ble først ferdig, men han spiste ikke opp all maten sin. Hmmmm lurer på hvordan den smaker. Ikke værst, uppps der kom Jonas. Han ville vist ha resten likevel.

 

11. august

Rolig dag, med litt ball leker med Svein. Inatt orket jeg ikke å vekke Svein eller Marianne. Jeg ventet til etter frokost med den do turen (ca 0730).

 

12. august

I dag har jeg vært med Svein på jobb. Den planten på kontoret var veldig fristende. Jeg satset på å smake litt på den når Svein gikk ut. UUUUUUUUUUpppppps hvor kom den potten fra. Svvvvvvvvvvvvvvveeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiin!!!!!!!!!! Den potten er farlig og bråker, kom da Svein!!!!!!!!! Knuste gjorde den også. Åhh der kom han. Ikke snakk om at jeg skal være alene på dette farlige kontoret mer. Det regner jo potteplanter jo!! 

Det luktet godt på Forsenteret idag. Jeg fikk tannkost og shampo, og to poser med snacks (okse og lever). Etter middag, var det på med reim og gå tur i nabolaget å sjarmere. Men idag skulle vi gå litt lengre. Og ute i skogen var det gøy. Løpe og lukte og løpe og smake. Var nesten ikke sliten i det hele tatt. Når vi kom tilbake spilte vi krokket. Jeg hadde ikke egen kølle, men smakte på både Svein og marianne sine. Og hvem trenger vel kølle for å flytte en sånn krokketball vel?? Mennesker er vel rare. Portene de spilte med var gøye. Krype under og spise og smake. Øhhh trenger dere denne porten nå??? 

Har funnet ny fin soveplass, oppe i Sveins sorte trenings bag. Der får jeg ligge i fred for kosing og sånt, for der finner de meg ikke. Må bare passe på å gå ut av den før Svein skal trene, kanskje.

 

13. august

Nok en dag på kontoret, vi er da mest ute da. På ettermiddagen var jeg med på triathlon. Ehhh sov under tidtakingsbordet i målteltet. Og så badet jeg, med begge forlabbene. Den sanden var så god å rulle i, fikk nesten ikk´no sand i pelsen. Marianne var litt uenig, så jeg måtte ta et bad når jeg kom hjem. Shampo og sånt er noe dritt. Jeg fikk leke med en sånn liten Cocker spaniel. Vi skulle hente Svein på Hellemyr etter at han var ferdig å dømme fotballkamp. Fotballer er gøye, men den ballen er litt for stor til å bite i. Jeg prøvde nesten.

 

14. august

Kjøre bil er nesten litt gøy, men det er litt varmt innimellom. Beste plassen for å få med seg det som skjer er på fanget til Svein når han kjører. Hvis ikke så sover jeg i setet ved siden av.

 

16. august

Jeg og Svein har litt leketid hjemme før han skal på skolen. Da får jeg være med Marianne på jobb. Der er det mange nye mennesker å sjarmere. Fant en fin plass under pulten til Marianne å sove på. Is er godt, dårlig gjort at de får så mye og jeg bare en liten erte/mobbe smak.

 

17. august

I dag passet jeg huset alene i nesten 2 timer. Ikke en eneste lyd lagde jeg. Vann er rare greier, litt skummelt og litt godt (å drikke ijaffal). Svein tok meg med ut i vannet og så svømte jeg til Marianne, som hadde hundesnop til meg. Jeg svømte som en fis.. ehhh hund. Tryggeste stedet var nok på land da. Når vi var ferdig å bade traff vi noen kjente. En bror og Betti. Betti var litt skummel først for hun kom så fort bort for å snuse. Da var det greit å være liten og krype under bilen. Etterhvert gikk det mye bedre, klarte til og med å lure til meg litt pupp fra Betti. Brødre er gøy å leke med, men Betti passet på oss hvis vi ble for viltre. Da kom det en oppdragende labb og rulla oss rundt.

 

18. august

Vi var på tur til Mandal, den lengste kjøreturen jeg har hatt hittil. Rusla rundt i Mandal sentrum, mens Svein løp opp og ned en sånn hvit linje med flagg å vinka vekk alle fluene eller noe. Jeg fikk middagen servert i det grønne, var rart det der for matskålen min var i Mandal også. Når vi kom tilbake til Kristiansand tok vi turen opp til Stampa for å kjøle oss ned. Fikk svømt litt og vasset litt. Fortsatt litt tryggere på land enn til vanns.

 

19. august

Marianne og Svein forsvant begge i dag tidlig, det har ikke sjedd før. Var alene i over 2 timer, minst. Da måtte jeg lage litt lyd ja. Kan jo ikke la de få slippe unna det med god samvitighet heller da. Da Svein kom hjem, da var jeg glad da. Vi gikk tur i skogen idag, når vi kom tilbake traff vi på noen naboer som ville hilse på oss. De hadde tenkt å skaffe seg hund, men ikke før til jul. Da de hadde hilst litt på meg, lurte de på hva nummeret til Anne og Svein Erik var (oppdretterene). Heldigvis husket Svein det utenatt. Så imorgen skal de ut for å se på den fine broren min.

 

22. august

Terrengkarusellen er snåle greier, masse mennesker som løper rund i varmen. De kunne jo bare gjort som meg lagt i ro i skyggen og sovet. Jeg fikk hilst på noen av disse løperne da. Svein tok med med en tur i Stampa og der vasset jeg litt og hilste på en Golden retriver, og nesten på en Schæfer. Deb ville gjerne hilse på meg, men den var litt skummel synes jeg.

 

23. august

I dag flyttet broren min, Enzo, inn i nabolaget. Jeg var med Marianne noen timer på jobb, og så dro vi til Lyngdal. Svein og Marianne synes det er greit å trene på lange kjøreturer for meg, jeg synes det er litt kjedelig. Jeg sov litt i baksetet.

 

24. august

Enzo stakk innom en tur med eieren sin idag. Vi lekte og bølla med hverandre. Senere på dagen var jeg hos jonas for å leke litt, men han var ikke så leken som Enzo.

 

25. august

Det var mange store og små hunder på Hamresanden idag. Jeg hilste på noen, og mange mennesker stakk bort til meg for å hilse på. En av de som kom var journalist. Det var en Shæfervalp som var såvidt litt eldre enn meg, men han lekte litt for voldsomt for meg. Men det var litt gøy og da. Det var maaaange fine store Flat´er der, øhhhh blir jeg så stor tro?????.

 

26. august

Marianne stod tidlig opp for å gå tur med meg, jeg skulle nemlig være hjemme noen timer på formiddagen helt alene. Jeg var nesten helt stille hele tiden. 

Nå er jeg kjendis. Det stod en hel artikkel i avisen om bare meg, ja også noe om hundeutstillingen også da. Bare hør hva de skrev: 
En annen krabat som fikk adskillig oppmerksomhet var «Marco». 11 uker gammel er den lille Flatcoated-hvalpen for liten til å stilles ut, men matmor Marianne Humborstad syntes godt «Marco» kunne få snuse litt på livet. Som en fryktløs hannhvalp prøvde det lille sjarmtrollet seg på de fleste andre med oppfordring til lek og moro. Men de var jo på Hamresanden på ramme alvor og en hundeutstilling er ikke stedet for å rulle seg i gresset eller bykse ut i avkjølende vann. Akkurat det var ikke så lett for lille «Marco» å forstå.

 

28. august

Idag var jeg i "hundepensjonat" hos mammaen til Marianne. Der var det en sånn pelsdott en sånn ehh Pus?? Puser er skumle de! Og så gikk vi tur i Ravndalen. Det ble så langt å gå, så jeg bestilte transport fra Limmotjenesten ehhh ble bært litt da.Her skal jeg nok trives senere oxå ja. 
Jeg tok kveldsturen innom Enzo, for å høre om han ville være med ut å leke. Sammen gikk vi tur i skogen, men først lekte vi litt. I skogen var vi flinke, vi gikk fint og bølla nesten ikke. 

27. august

I hele dag var jeg hos Jonas, og endelig i dag lekte han masse med meg. Er gøy å ha en stor "storebror". Jonas har nettopp opererert i ryggen og er stiftet igjen, jeg bør ikke nærme meg de stiftene. Da blir det bråk da. Trine satt meg og Jonas i bånd utenfor mens hun gjorde rent. Det var ikke noe gøy i det hele tatt. Så sang jeg: "det-er-ikke-gøy-å-stå-i-bånd-blues". Samtidig som jeg hoppet slik at Trine skulle se at dette var lite gøy. Og som ikke det var nok, så har de ¤()(/& (svein og marianne) bestemt at vi må "trene" på å stå i bånd. Urettfeigt, hvor ofte står de i bånd feks. men jeg kan synge hjemme i hagen oxå jeg. Nemlig!!

 

6-8 september

Jeg var på overnattingsbesøk hos Jonas i helgen, og Marianne fikk lov til å være med. På lørdag skulle jeg på skole, synes det var litt tidlig å begynne med sånt. Ingen bønn, Sørlandsparken og valpekurs stod på programmet første skoledag. Jeg fikk mange nye bølle kompiser, og vi lekte og lekte og snuste og snuste. Tror vi lærte noe oxå. De andre gjorde mye rart, sånn "Sitt" og sånt, lurer på hvorfor de gjorde det. Var mye som var gøyere enn det da. Jeg skulle vist lære "Sitt" og når det nesten var i boks, så måtte vi lære å stå. Var jo det vi gjorde før vi lærte "sitt", skole er snåle greier. Fikk et lite berg av godbiter, så må ha gjort noe bra. "Kom" har jeg bra taket på nå. 

Har lært Marianne at når jeg løper bort til henne, skal hun gi meg en godbit. Marianne gikk nesten tom for godbiter, men de har en snadderkiosk for hunder på Sørlandssenteret (heldigvis). Jeg tok en siesta fra kurset, sov meg igjennom noen timer. Trine og Jonas var med for å hjelpe litt til på første skoledager. Vi øvde på shopping oxå, vi tok en tur inn på Sørlandssenteret, snuse opp gode tilbud skulle vi. Handle er KJEDELIG!!Jeg gikk i streik, og la meg ned å så på livet. Heldigvis tok oxå den skoledagen slutt, og hjem til Jonas for å spise middag.

Søndagen var oxå lang og slitsom. Da skulle vi repetere alt vi hadde "lært", og jeg fikk masse snop. Og mye skryt for å gå i bånd. Måtte ha egen siesta denne dagen oxå. På kvelden reiste vi på flyplassen for å hente Svein. Måtte smake masse på han for å ta igjen 2 dagers kos, på under ett minutt.

11. september

I dag var jeg på vekta. Svein mobber meg, han sier jeg har blitt feit. Er ikke feit, bare vokser litt. Uansett, nåla stoppa på 10 kilo. Fordelen med å gå opp i vekt, er at da får jeg mer mat. Genialt. jo mer jeg spiser, jo mer mat får jeg. Kunne spist og spist og spist og....... Har stadige turer på kjøkkene for å se om Marianne og Svein kanskje kanskje har ved en heldig feiltagelse gitt meg mat en gang for mye.

 

13-20. september

Jonas kom på besøk 13. og skal være her en stund. Det er gøy å henge i skinnsjegget til Jonas. Som oftest leker han med meg, men av og til så forteller han meg at han er eldre og vil ha fred. da hører jeg etter i ca 1. millisekund, før jeg henger i skinnsjegget pånytt. Noen dager har jeg vært på besøk hos mor (mariannes mamma). Hun har som sagt, en sånn derre pelsdott, type pus. Merklige skapninger. Vi har ikke blitt ornkli presentert enda, og sånne pelsdotter er ikke helt til å stole på. Tror jeg. Jeg stikker innom Enzo, sånn litt innimellom. Vi turnere og leker så vi ramler og snurres om hverandre. Vi går turer sammen oxå, Enzo kommer bortom når han vil at vi skal gå tur sammen. Betti har vært innom og hilst på meg i mitt nye hjem.

 

21-26. september

Svein og Marianne skulle på byn, og jeg fikk ikke lov til å være med. Hmmmmmm. Ble lettere fornærma og tok med meg Jonas og tok turen til Steinar. Vi hadde overnattings besøk der. Jeg maste litt på Steinar på natten, slik at han slapp meg ut på en liten do tur. Har egentlig slutta med sånt, men det viste jo Ikke Steinar. Jeg har blitt akkurat nok langbeint til at jeg kommer meg opp i sofaer, senger og sånt. Til alles store begeistring. Spesielt om natten når de sover, for da merker de ikke at jeg sniker meg opp i sengen. Onsdag 25. var Enzo, Jonas og jeg på sen kveldstur. Vi herjet, løp og til alles store glede, vi rulla oss våte i sanden. Jeg slapp nesten ikke inn i huset igjen, og måtte rett i badekaret for vask. Vasking og dusjing er ikke favoritt tingen min, og børsting *æsssj*. Jeg har vært en tur i Baneheia og fisket opp godbiter Svein mistet i Stampa. Det var gøy.

 

27. september

Jonas og Svein lurte Marianne og meg ut på en laaaaang skogstur idag. Marianne og jeg skulle bare ut en liten tur, men Jonas og Svein skulle bare opp en liten trapp, og så skulle de baaaare opp en liten bakke. Plutselig hadde det gått en time. Ornkli omvei var det. Men det var mye gøy å snuse på, og løpe over og under. På slutten begynte jeg å bli litt trøtt. Da var vi nesten fremme, og jeg hadde litt krefter til overs. Jonas og jeg hadde en felles sløvestund etter den turen.

Go to top